Decibelmeter kopen

Decibelmeter kopen

Decibelmeter kopen

Wilt u graag een decibelmeter kopen? Dan zijn er verschillende aandachtspunten waar u op kunt letten. Zo kunt u niet alleen kijken naar prijs, maar ook naar kleur, nauwkeurigheid, merk en vormgeving. De prijzen van decibelmeters kunnen flink uiteenlopen, maar er zijn ook zeker een aantal goedkope modellen. Voor professioneel gebruik kunt u wellicht beter een duurder model kopen. Daarover leest u meer op deze pagina.

Wat is een decibelmeter?

Een decibelmeter is een meetinstrument waarmee u een geluidsniveau kunt meten. Het resultaat van de metingen wordt aangetoond in decibel. Aan de hand van deze waarde kan een correlatie met de luidheid of geluidshinder van een geluid worden aangetoond. Decibelmeters worden in meerdere situaties toegepast, waaronder:

  • In de werkomgeving om te bepalen of het geluidsniveau werkbaar is;
  • Bij een muziekoptreden, bij discotheken of bij festivals om ervoor te zorgen dat bezoekers geen last krijgen van hun oren vanwege de harde muziek;
  • In de woonomgeving om te bepalen of er overlast kan worden veroorzaakt door onder andere geluid van luchtvaart, wegen, industrie, spoorlijnen enzovoort;
  • Decibelmeters worden ook gebruikt om geluid op te sporen.

Een decibelmeter kopen: waar kan ik op letten?

Wilt u graag een decibelmeter kopen? Dan kunt u letten op verschillende zaken. Zo kunt u onder andere kijken naar merk, nauwkeurigheid, prijs, vormgeving en kleur.

Nauwkeurigheid

De nauwkeurigheid van decibelmeters is natuurlijk ook erg belangrijk. In de productomschrijving kunt u vaak teruglezen wat de nauwkeurigheid is. De prestaties van decibelmeters zijn gestandaardiseerd volgens internationale normen van de IEC (International Electotechnical Commission). Als u een decibelmeter wilt kopen heeft u keuze uit twee klassen: klasse 1 en 2. De klasse 1-meters zijn geschikt voor nauwkeurige metingen. Dit is dus voor professioneel gebruik. De klasse 2- zijn minder nauwkeurig en kunnen daarom alleen worden gebruikt ter indicatie.

Decibelmeter kopen: hoeveel kost het?

Veel modellen hebben vaak nog weer extra functies. Hierbij kunt u denken aan een voedingsadapter voor een microfoon, een groter led-display en bepaalde modellen kunt u vastmaken aan de muur. Het is raadzaam om de omschrijvingen goed door te lezen zodat u goede keuze maakt bij uw volgende aankoop.

Koffer

Bepaalde modellen worden standaard geleverd met een handige koffer. Dat geldt echter niet voor alle (goedkopere) modellen. Decibelmeters zijn (vaak) vrij klein en daarmee gemakkelijk mee te nemen, maar ter bescherming van het apparaat is een koffertje wel handig. Uiteraard kunt u zelf nagaan of u dit nodig heeft.

Bekijk reviews

Wilt u graag een decibelmeter kopen? Dan kunt u uiteraard ook de reviews van anderen bekijken. Een review kan u ook veel inzage geven op een bepaald model. Wat zijn de genoemde voordelen? En waar zijn gebruikers juist minder over te spreken? Bij het artikel kunt u gemakkelijk reviews teruglezen. Deze reviews kunnen alleen worden geplaatst door kopers en daarmee krijgt u een betrouwbaar inzicht over de kwaliteit van de verschillende decibelmeters.

Surf naar onze webshop voor een ruim assortiment

Bent u op zoek naar een geschikte decibelmeter? Bekijk dan ons ruime assortiment. U heeft keuze uit meerdere merken, maar ook uit meerdere type decibelmeters. Zo kunt u niet alleen kiezen voor geluidsmeters, maar ook geluidsdosismeters. Alle producten voldoen aan de internationale kwaliteitseisen.

Heeft u nog vragen?

Wilt u graag een decibelmeter kopen, maar heeft u nog enkele vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Uiteraard helpen wij u graag met al uw vragen. Stuur uw vragen zo specifiek mogelijk door zodat wij u zo uitgebreid mogelijk kunnen helpen. Ook voor vrijblijvend advies kunt u uiteraard contact met ons opnemen.